Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Κατάθλιψη και ερωτικές σχέσεις

Κατάθλιψη και ερωτικές σχέσειςΈνας άνθρωπος που υποφέρει από κατάθλιψη αντιμετωπίζει σαφώς περισσότερες δυσκολίες στην ερωτική του ζωή. Μια νέα σχέση μπορεί για παράδειγμα, να ενισχύσει κάποιες από τις δυσκολίες και τα συμπτώματα που συχνά συνοδεύουν την καταθλιπτική διαταραχή, όπως είναι η κόπωση, η ευερεθιστότητα, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η μειωμένη libido.
Για να μπορέσει το άτομο να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της ερωτικής ζωής, είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε ειδικό αν δεν το έχει ήδη κάνει.

Σήμερα, η αυξημένη πληροφόρηση και ενημέρωση για την κατάθλιψη έχουν βοηθήσει στον περιορισμό του στιγματισμού των ατόμων που υποφέρουν από κάποια ψυχική νόσο. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν φαρμακοθεραπεία, ή/και απευθύνονται σε ψυχοθεραπευτή με πολύ καλά αποτελέσματα. Στην Αμερική μάλιστα εκτιμάται πως πάνω από το 80% των ατόμων που αναζητούν θεραπεία, ανακουφίζονται εν τέλει από τα συμπτώματα τους.

Ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που τίθενται αναφορικά με την επανέναρξη της ερωτικής ζωής ενός ατόμου που έχει έρθει αντιμέτωπος με μια διαταραχή συναισθήματος, είναι κατά πόσο είναι έτοιμο να ενδιαφερθεί πραγματικά για κάποιον άλλο. Πρέπει κανείς να είναι ικανός να φροντίζει τον ίδιο του τον εαυτό πρώτα για να μπορέσει να προχωρήσει με επιτυχία σε μια σχέση…

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου